11 Şubat 2012 Cumartesi

Şeker Kalpler Tarifi


Sevgililer günü yaklaşıyor bu özel gün için şeker kalpler tarifini sizinle paylaşmak istiyoruz.
Bu şeker kalplerle  pastalarınızı , kurabiyelerinizi veya cupcake'lerinizi süsleyebilirsiniz.


İhtiyacımız olanlar:

İki su bardağı şeker(istediğiniz renk sayısına göre daha fazla da olabilir)
4 çay kaşığı yumurta beyazı(ya da daha fazla)
Yapışan gıda boyası
Tereyağ

Ek Malzemeler:
Büyük kesme tahtası, parşömen kağıdıyla kaplı düz bir yüzey veya tepsi
Parşömen kağıdıyla kaplı fırın tepsisi
Ortaboy kap
Kalp şeklinde mini metal kesici
Ölçü kaşıkları
Spatula
Oklava
Bıçak


1.Aşama

Orta büyüklükte bir kaba 1 bardak şeker koyuyoruz. Ardından mümkünse Wilton marka(tercih etmenizde fayda var) Rose ya da Violet rengindeki gıda boyasından bıçak yardımıyla çok az bir miktarı karıştıracağınız spatulayla şekerin içine ilave ediyorsunuz.


İstenilen renk elde edilene kadar bir miktar daha renk katabilirsiniz.Bir tatlı kaşığı yumurta beyazını da ekleyerek ıslak kum görüntüsünü elde edene kadar karıştırmaya devam ediniz.Dikkatli olunması gereken bir nokta var çok fazla sıvı eklememek

2.Aşama

Parşömen kağıdına yada fırın tepsisinin üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı döküyorsunuz. El veya spatula yardımıyla yayarak oklavayla düz hale getirebilirsiniz.


İdeal düzlüğe geldğinde kalp şeklinde metal kesiciyi basın ve yukarı kaldırın.


Kesilen kalpleri kesici içinde bırakmadan bir bıçak yardımıyla iterek çıkarabilirsiniz.
10-20 kere istediğiniz kadar tekrarlayın.


3.Aşama

Renklendirilmiş şekerin  içine bir bardak ölçüsünde şekeri ekleyip 1 tatlı kaşığı  yumurta akını ilave edin.İstenilen renk ele edilmediği takdirde işlemi tekrar edebilirsiniz ve iyice karıştırabilirsiniz.
İstediğiniz şeker tonlarını ve sayılarını elde edinceye kadar aynı işlemleri tekrarlayabilirsiniz.




Üç ile  beş arası  farklı ton elde etmenizi tavsiye ederiz.Kalan şekerleri kilitli torbalarda saklayarak
birsonraki kullanımınız için depolayabilirsiniz.



4.Aşama

Fırın'ın ısısını 200 dereceye getirdiken sonra , 10 dakika fırında pişirip bir gece boyunca sertleşmesi için bekledikten sonra istediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder